Ιπποφαές βιολογικής ή συμβατικής καλλιέργειας;


Το ιπποφαές είναι πλέον γνωστό στους περισσότερους λόγω της τεράστιας συγκέντρωσης βιταμινών που περιέχει, ιχνοστοιχείων, μετάλλων, αντιοξειδωτικών, αμινοξέων και Ω – λιπαρών.

Οι ειδικοί, το συστήνουν ως φυσικό συμπλήρωμα διατροφής για την συντήρηση της υγείας ή συνεπικουρικά για την ανακάμψη του οργανισμού από διάφορες ασθένειες.

Πώς όμως μπορεί κάποιος να αισθάνεται ασφαλής καταναλώνοντας ιπποφαές ό,τι πράγματι του παρέχει όλα αυτά τα στοιχεία;

Το ιπποφαές βιολογικής καλλιέργειας στο οποίο πάντα πρέπει να αναγράφεται η πιστοποίησή του ώστε να διασφαλίζεται ο καταναλωτής εγγυάται επίσημα όλες τις δυνατότητες του θαυματουργού καρπού.

Αντίθετα, το ιπποφαές συμβατικής καλλιέργειας, έχει λιπανθεί, έχει ραντιστεί με άγνωστες στον καταναλωτή ουσίες, κυρίως χημικές. Όλες αυτές οι θανατηφόρες ουσίες διαπερνούν το φυτό και εμπεριέχονται στον καρπό του.

Αποτέλεσμα είναι, προσλαμβάνοντας ο οργανισμός όλες τις βιταμίνες και τα υπόλοιπα ωφέλιμα στοιχεία του καρπού, να προσλαμβάνει και τα καρκινογόνα χημικά με τα οποία έχει “περιποιηθεί” ο καλλιεργητής τα φυτά του.

Το δυστυχέστερο γεγονός όμως είναι πως ο οργανισμός αναγνωρίζοντας όλα τα ωφέλιμα για τον οργανισμό στοιχεία του ιπποφαούς, αφομοιώνει γρηγορότερα και τις καρκινογόνες ουσίες που τον συνοδεύουν.

Ακόμη κάτι που πρέπει να λαμβάνουμε υπ' όψιν μας ως καταναλωτές είναι η περιοχή όπου καλλιεργούνται όλα τα βρώσιμα προϊόντα που αγοράζουμε. Πρέπει να προσέχουμε την προέλευση διότι υπάρχουν περιοχές μολυσμένες από διάφορες βιομηχανικές εγκατάσεις, εξορύξεις, περιοχές με μολυσμένο υδροφόρο ορίζοντα, κλπ.

Έτσι, αντί να βοηθούμε τον οργανισμό μας για καλύτερη υγεία, ουσιαστικά τον ποτίζουμε με χημικά άγνωστης προέλευσης, οδεύοντας σε διάφορες μορφές καρκίνου.

Κάνουμε το αντίθετο δηλαδή από το επιδιωκόμενο, την καλή υγεία.

Όσοι λοιπόν, θέλετε να είστε σίγουροι για το ιπποφαές που αγοράζετε, φροντίστε να υπάρχουν οι εξείς προϋποθέσεις πριν καταναλώσετε τον πολυπόθητο καρπό του ιπποφαούς:

  1. Ο καρπός ιπποφαούς που αγοράζετε να είναι βιολογικής καλλιέργειας όπου θα αναγράφεται η πιστοποίησή του, ο παραγωγός, ο τόπος παραγωγής, η παρτίδα και η εσοδεία.
  2. Σε περίπτωση που ο καρπός είναι συμβατικής καλλιέργειας, θα πρέπει επίσης να αναγράφεται ο παραγωγός, ο τόπος παραγωγής, η παρτίδα, η εσοδεία και το σημαντικότερο: τα χημικά στοιχεία με τα οποία έχει λιπανθεί και ραντιστεί.
  3. Τέλος, στην περίπτωση που βρείτε καρπό που διατίθεται χύμα, τότε θα πρέπει σύμφωνα με την νομοθεσία, να υπάρχει καρτελάκι όπου θα αναγράφονται όλα τα στοιχεία της δεύτερης περίπτωσης.Σε κάθε άλλη περίπτωση, μην αγοράζετε καθόλου. Διότι, διακινδυνεύετε να έχετε τα εντελώς αντίθετα αποτελέσματα από αυτά των προσδοκιών σας.

Εφ' όσον θέλετε να φροντίσετε την υγεία σας, φροντίστε την σωστά λαμβάνοντας υπ' όψιν όλες αυτές τις παραμέτρους που σίγουρα δεν θα θέλατε να υπάρχουν καν...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου