Το Κτήμα μαςΤο κτήμα μας, «ΑΓΡΟΒΟΤΑΝΑ ΒΟΡΑΣ», βρίσκεται στην περιφέρεια Αλμωπίας, κοντά στα Λουτρά Πόζαρ.

Παράγουμε αποκλειστικά αρωματικά φυτά και βότανα βιολογικής καλλιέργειας.

Οι ενδείξεις που αναγράφονται σε κάθε συσκευασία υποδεικνύονται
από το EMA (European Medicines Agency). Σε εξαιρέσεις βοτάνων,
όταν αυτά βρίσκονται ακόμη υπό καθεστώς έρευνας ή για άλλους
λόγους, οι αναγραφόμενες ενδείξεις υποδεικνύονται από την Escop (Ευρωπαϊκή επιτροπή βοτάνων), από την Γερμανική Επιτροπή Ε,
από το CFR (Code of Federal Regulations) και από τον Ε.Ο.Φ.

Τα έλαια, οι κεραλοιφές και τα βάμματα, όλα παραγόμενα από τα δικά μας βότανα, έγκεινται στις ίδιες ενδείξεις και διατάξεις.

Αυτή τη στιγμή, είμαστε υπερήφανοι για την καλλιέργεια 1000 περίπου δέντρων ιπποφαούς, από τα οποία διαθέτουμε τόσο το φύλλο, καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, το οποίο εμπεριέχει τις 96 από τις 190 βιταμίνες του φυτού, όσο και τον καρπό, ο οποίος άπαξ της συγκομιδής του μετά τα μέσα Αυγούστου γίνεται ανάρπαστος, νωπός και αποξηραμένος.

Το κτήμα μας, είναι επισκέψιμο κατόπιν συνεννοήσεως και αν θέλετε να επικοινωνήσετε μαζι μας για απορίες ή παραγγελιες: agrovotana.voras@gmail.comάποψη του κτήματός μας στην ΒΑ πλευρά του όπου καλλιεργούμε άνθη όπως η καλέντουλα, η εχινάτσεα, η λοβέλια, αρωματικά φυτά όπως το εστραγκόν, η ματζουράνα και άλλα...άποψη των πρώτων δέντρων ιπποφαούς στο κτήμα μας, πριν μερικά χρόνια.
Είναι πραγματική μαγεία η ευχέρεια που μας δίνεται να παρακολουθούμε την ανάπτυξη των φυτών στον κύκλο της ζωής τους κατά την εναλλαγή των εποχών.
Η χαρά μας είναι απερίγραπτη καθώς παρατηρούμε τα ξερά κλωνάρια του χειμώνα, να πρασινίζουν σιγά σιγά και να δένουν καρπούς, να αναπτύσσονται μέρα με τη μέρα και να ωριμάζουν.Η καλέντουλα στα πρώτα στάδια ανάπτυξής της
Η λοβέλια είναι τόσο όμορφη που λυπάται κανείς να την κόψει...

 

"ΑΓΡΟΒΟΤΑΝΑ ΒΟΡΑΣ"

ΚΤΗΜΑ ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΜΠΑΛΤΑΚΗ

2014


 
Οι καρποί του ιπποφαούς φαίνονται πλέον με γυμνό μάτι
 


Η μόλις ενός έτους Αρώνια άνθισε πριν ακόμη βγάλει φύλλα!

Το Σύμφυτο προοιώνισε την φετινή άνοιξη

Ενήλικα ιπποφαή
 Κι ένα μανιταράκι...


Φραγκοστάφυλα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου