Έως και το πρώτο μισό του εικοστού αιώνα, τα κύρια μέσα θεραπείας των ανθρώπων ήταν τα βότανα. Ως θεραπευτική αγωγή, τα βότανα, έχουν χρησιμοποιηθεί από όλους τους πολιτισμούς της γης.


Ασκληπιός 
Στην Ελλάδα, ο Ασκληπιός με τα «φαρμακοτριβεία» του και τα «υγιεινοθεραπευτήριά» του θεοποιήθηκε με περισσότερα από 340 Ασκληπιεία κατά τον 6ο π.Χ. αι. Δάσκαλός του θεωρείται ο Κένταυρος Χείρων που ζούσε στην περιοχή του Πηλίου όπου ακόμη και σήμερα υπάρχουν άφθονα φυτά και βότανα.

Γαληνός 
Ο Γαληνός, χρησιμοποίησε και συνδυασμούς βοτάνων, διότι όπως υποστήριζε, με τα απλά βότανα, αρκετές φορές, δεν θεραπεύονται «αι παρά φύσιν διαθέσεις».

Ιπποκράτης 
Ο Ιπποκράτης, δίκαια ονομάστηκε πατέρας της ιατρικής αφού την απάλλαξε από τις δεισιδαιμονίες. Μας άφησε κληρονομιά 236 φυτικά φάρμακα, αρκετά από τα οποία αποτελούν τη βάση πολλών σύγχρονων φαρμάκων.

Αριστοτέλης 
Ο Αριστοτέλης, ανάμεσα σε όλα του τα βιβλία, έγραψε και δύο συγγράμματα «περί φυτών».
Θεόφραστος
Ο Θεόφραστος, ο πατέρας της βοτανικής, στα εννιά βιβλία του «περί φυτών ιστορίας», περιγράφει τα φυτά και τις φαρμακολογικές τους ιδιότητες.
Διοσκουρίδης 
Ο Διοσκουρίδης, ο διασημότερος φαρμακολόγος της αρχαιότητας, στο έργο του «περί ύλης ιατρικής» δηλαδή των φαρμάκων που χρησιμοποιούνται στην ιατρική, μελέτησε περίπου 500 φυτά και τη δράση τους στις διάφορες ασθένειες του ανθρώπινου σώματος.

Σήμερα πλέον, καθώς η επιστήμη επιστρέφει στην έρευνα των θεραπευτικών ιδιοτήτων των φυτών και των βοτάνων, όλο και περισσότεροι άνθρωποι στρέφονται σ’ αυτά ως κύρια ή επικουρικά θεραπευτικά μέσα.

Καθώς λοιπόν η ζήτηση βοτάνων αυξάνεται ολοταχώς, και κατόπιν του αιτήματος πολλών παλιών και νέων πελατών μας, αναφέρουμε κάποια από τα αρωματικά φυτά και βότανα που καλλιεργούμε βιολογικά στο κτήμα μας με σκοπό να σας βοηθήσουμε περισσότερο στην αναζήτησή σας.
Στις άμεσες βλέψεις μας είναι, και μέχρι το τέλος Αυγούστου, αυτός ο κατάλογος να αυξηθεί με 30 περίπου νέα είδη και μείγματα βοτάνων.

Ευχαριστούμε για την στήριξή σας και σας ευχόμαστε να είστε πάντα υγιείς!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου