ΒΟΤΑΝΑ ΚΑΙ ΔΙΑΙΤΑ


Αναφορικά με τις δίαιτες και το χάσιμο βάρους έχουν γραφτεί πάρα πολλά, τόσα ώστε, το θέμα έχει κορεστεί και οι περισσότεροι πλέον ούτε καν τα διαβάζουν.

Ωστόσο, υπάρχουν λίγες, σαφείς και εύκολες οδηγίες τις οποίες αν κάποιος ακολουθήσει σωστά θα έχει τα επιθυμητά γι' αυτόν αποτελέσματα.

Βότανα υπάρχουν χιλιάδες. Το καθένα από αυτά έχει τις δικές του ξεχωριστές ενδείξεις.

Σύμφωνα με τις ενδείξεις τους λοιπόν, πρέπει να μάθουμε να τα χρησιμοποιούμε με τον σωστό τρόπο.

Για το χάσιμο βάρους χρειαζόμαστε βότανα πέντε κατηγοριών:
 
   1)Βότανα διεγερτικά

Είναι αυτά που ενισχύουν τον μεταβολισμό αυξάνοντας την θερμογέννεση, τις καύσεις και είναι τονωτικά.

Ο βασικός μεταβολικός ρυθμός διαφέρει από άνθρωπο σε άνθρωπο και επηρεάζεται από παράγοντες όπως:

  • Η ηλικία. Όσο νεότερος είναι κανείς τόσο γρηγορότερο μεταβολισμό έχει. Ο μεταβολισμός μειώνεται όσο περνούν τα χρόνια λόγω μειωμένης άσκησης και σταδιακή μείωση της μυϊκής μάζας.
  • Η θερμοκρασία. Η αύξηση της θερμοκρασίας του σώματος προκαλεί αύξηση του μεταβολικού ρυθμού ενώ το ίδιο αποτέλεσμα έχει η έκθεση σε χαμηλές ή υψηλές θερμοκρασίες.
  • Οι ορμόνες. Η θυροξίνη είναι βασικός ρυθμιστής του μεταβολισμού, ο οποίος αυξάνεται όταν αυξάνεται η παραγωγή της από τον θυρεοειδή αδένα και μειώνεται όταν ελαττώνεται η παραγωγή της. Η αδρεναλίνη, μπορεί να αυξήσει τον μεταβολισμό αλλά σε μικρότερα ποσοστά. Μια άλλη ορμόνη που αυξάνει τον μεταβολισμό είναι η λεπτίνη, η οποία παράγεται κυρίως από τα λιποκύτταρα του λιπώδους ιστού.
  • Το ποσοστό σωματικού λίπους. Όσο χαμηλότερο είναι το ποσοστό λίπους στο σώμα, τόσο υψηλότερος είναι ο μεταβολικός ρυθμός.

Πολλές δίαιτες για όλους τους παραπάνω λόγους προτείνουν την καφεϊνη επειδή διεγείρει την απελευθέρωση αδρεναλίνης. Εμείς σας προτείνουμε να παραλείψετε την καφεϊνη και να συμπεριλάβετε στη δίαιτά σας βότανα που συμβάλλουν στην θερμογέννεση, που αυξάνουν τις καύσεις και είναι τονωτικά του οργανισμού.

2) Βότανα διουρητικά

Είναι αυτά που ενισχύουν τη διούρηση. Τα βότανα που θα χρησιμοποιηθούν ως διουρητικά για χάσιμο βάρους πρέπει να τα επιλέξουμε προσεκτικά έτσι ώστε ο οργανισμός μας να αποβάλλει τοξίνες, λίπη και παρακρατούμενα υγρά. Γι' αυτό οι υπεύθυνοι γιατροί συνιστούν εξετάσεις πριν από κάθε δίαιτα ώστε να γνωρίζουμε τις ανάγκες του οργανισμού μας.

Τα διουρητικά βότανα μπορούν να λειτουργήσουν όπως ακριβώς και τα διουρητικά χάπια, ως νατριουρητικά ή ως καλιοουρητικά.

Έτσι, πρέπει να προσέξετε τις προφυλάξεις και τις αντενδείξεις του διουρητικού βοτάνου που θα επιλέξετε. Η σωστή επιλογή είναι αναγκαία ώστε να αποκλειστούν κίνδυνοι όπως η αφυδάτωση ή η διατάραξη της ισορροπίας των ηλεκτρολυτών.

Συνιστούμε να επιλέξετε βότανα ακίνδυνα χωρίς προφυλάξεις και αντενδείξεις. Πρέπει να γνωρίζετε ότι ο FDA στις ΗΠΑ και το ΕΜΑ στην Ευρώπη, ενθαρρύνουν τους πολίτες να προβαίνουν σε καταγγελίες επικίνδυνων προϊόντων και ειδικά εκείνων που υποστηρίζουν πως είναι φυσικά.

3) Βότανα καθαρτικά
Τα καθαρτικά μπορούν να προκαλέσουν απώλεια βάρους, λόγω αποβολής υγρών και κοπράνων, αλλά ενέχουν κινδύνους αφυδάτωσης και ανισορροπίας των ηλεκτρολυτών του οργανισμού.
Η απώλεια υγρών χωρίς ιατρική επίβλεψη είναι επικίνδυνη και όταν συνδυαστεί με νηστεία, μπορεί να γίνει ακόμη πιο επικίνδυνη. Το σώμα έχει τον δικό του μηχανισμό αποτοξίνωσης και αποβολής τοξινών.
Γι' αυτούς τους λόγους συνιστάται η κατανάλωση άφθονου νερού, μια διατροφή πλούσια σε φυτικές ίνες και βότανα χωρίς προφυλάξεις και αντενδείξεις μόνο σε περιπτώσεις δυσκοιλιότητας.

4) Βότανα κατασταλτικά της όρεξης
Και όμως υπάρχουν βότανα που περιορίζουν την όρεξη!!! Χρησιμοποιήστε τα με μέτρο ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες χρήσης.
5) Βότανα αποτοξινωτικά.
Βοηθούν στην αποβολή των τοξινών από τον οργανισμό μέσω της διούρησης.

Ένα μείγμα βοτάνων με όλες τις παραπάνω ιδιότητες, χωρίς προφυλλάξεις και αντενδείξεις το οποίο: κινητοποιεί την πέψη, προάγει την θερμογέννεση, είναι διουρητικό, είναι λιποδιαλυτικό, καταπολεμά την κυτταρίτιδα, είναι αποτοξινωτικό, μεταβολίζει τους υδατάνθρακες, περιορίζει την όρεξη, μεταβολίζει τα σάκχαρα και τα λίπη, μειώνει την χοληστερίνη, βοηθά στην αποβολή των άχρηστων προϊόντων μέσω των ούρων, ΧΩΡΙΣ προφυλλάξεις και αντενδείξεις είναι αυτό που θα βοηθήσει στην απώλεια βάρους με ασφάλεια και συνέπεια.

Το “Μείγμα 11 βοτάνων” για ασφαλές αδυνάτισμα θα είναι διαθέσιμο από τον Οκτώβριο του 2015 το οποίο συντίθεται από βότανα βιολογικά πιστοποιημένα και συνοδεύεται όπως όλα μας τα βότανα με ενδείξεις, τους τρόπους χρήσης και τις οδηγίες του ΕΜΑ.